Banii bucureștenilor au zburat spre Dumnezeu

Gabriela Firea a decis să dea astăzi 15 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului. Nu din buzunarul ei, desigur. Din banii mei, ai tăi, ai bucureștenilor. Nu a întrebat dacă suntem de acord, desigur. De ce ar fi făcut-o? Din cauza temperaturilor ridicate din București, cred că vedea în fiecare zi oameni pe la bisericile din București, făcând coadă la ele și aprinzând o lumânare în timp ce își spuneau în gând că vor un primar care să dea bani mulți de tot pentru a se construi Catedrala Mânturii Neamului.

Noroc că a apărut Firea și a transformat dorința în realitate!

Mor oameni în spitale din cauza infecțiilor, se închid multe dintre ele, cei de la Colectiv se roagă să fie ajutați, să se recupereze (în măsura în care se mai poate face asta), iar Gabriela Firea se pune bine cu bătrânii bucureșteni, care vor avea ditamai locul în care să se roage și să se spovedească.

Mandatul ei e lung. Parcă ieri a devenit primar al Bucureștiului. Până când pleacă doamna Firea de acolo, cine știe pe ce o să mai dea banii. Ai noștri. Că ai ei sunt bine puși la salteaua pe care doarme cu soțul, primar și el. Să ne punem basma în cap, așadar. Și să ne bucurăm de Catedrala Mântuirii Neamului, asta în cazul în care vom putem privi spre ea atunci când e soarele pe cer.

Doamne ferește!

Advertisements

2 thoughts on “Banii bucureștenilor au zburat spre Dumnezeu

 1. În general, primarii asta fac: cheltuie bugetele pe care le strâng din taxele locale şi alte venituri. Primăriţa Firea a dat câteva milioane de euro pentru transportul în comun din Bucureşti şi nu merg toţi cu transportul în comun. Faza cu spitalele e forţată: spitalele au nişte bugete imense, nu e vina mea sau patriarhului că nu ştiu să le gestioneze.

  Pe de altă parte, nici Oprescu nu a făcut vreun referendum asupra necesităţii finanţării Arenei Naţionale, deşi costă mult mai mult decât catedrala şi e o groapă fără fund din punct de vedere financiare.

  Salutări lui Vali 🙂

  Like

  • Îl salut :)).

   Sunt subiectivă. Național Arena mi-a plăcut. Că au fost ei nesimțiți, era de așteptat. Dar asta cu Catedrala Mântuirii Neamului nu o să o pricep nici neam (fac si jocuri de cuvinte). Știe foarte bine care este părerea despre ea și totuși nu i-a păsat.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s