Despre știrile de sport de la ProTV

Sportivul nostru și-a făcut prieteni cu nume grele la Jocurile Olimpice de la Rio. I-a văzut împingând tava cu mâncare pe Nadal, Djokovici etc.”

Îmi place, vreme de 20 de minute pe zi, să mă îndobitocesc. Motiv pentru care urmăresc știrile de sport de pe ProTV. Trebuie să o recunosc: o dată la câteva luni au câte o știre adevărată. Să stea liniștiți cei de acolo, că eu nu le stârpesc din merite. Uneori se aliniează planetele și Corina Caragea citește de pe prompter o știre adevărată. În rest, îmi plac foarte mult filmulețele lor cu animale, unele pe care redactorii de acolo le introduc într-un univers paralel, le spun Messi sau Ronaldo, le prezintă mai celebre decât au fost vreodată. Viralul e la putere la știrile de sport de pe ProTV. Dacă prin absurd mâine s-ar interzice să-ți filmezi pisica sau câinele atunci când se joacă cu o minge de tenis sau de fotbal, lucrurile ar lua o întorsătură urâtă pe acolo prin redacție.

Am lucrat o perioadă scurtă de timp pentru cei de acolo. Știu despre ce vorbesc atunci când spun că alea nu sunt știri. Am fost pusă să întreb lucruri de-a dreptul stupide în timpul conferințelor de presă sau după meciuri. Două episoade mi-au rămas adânc întipărite în minte. Și de asta nu mai izbucnesc în râs atunci când aud cum un reporter de acolo pune întrebări precum Credeți că o să bată Steaua pe Dinamo cu 72 – 0, așa cum a spus patronul Gigi Becali?”. Nu au fetele alea nicio vină pentru asta. Pleacă din redacție cu cel puțin două astfel de întrebări stupide. Vina lor e că acceptă să le pună. La ProTV nu se pune accent pe un răspuns legat de tactică, ci de unul legat de Bourceanu și faptul că nu poate să înoate.

  • Chipciu tocmai revenise pe teren după o accidentare urâtă. În loc să-l întreb lucruri cu adevărat importante, mi-am făcut curaj aproape 10 minute să întreb despre duelul de la defuncta emisiune Dansez pentru tine. Erau Falemi și Kiriță la duel, li s-a părut super tare să întreb așa ceva. Nu o să uit fața lui Chipciu atunci m-am trezit, ca o florică, să întreb despre duelul Steaua – Dinamo de la Dansez pentru tine. A fost băiat de treabă, mi-a răspuns. La final, toți ceilalți reporteri și cameramani și-au luat la revedere de la mine cântându-mi melodia emisiunii.
  • A jucat Steaua de Moș Nicolae. A câștigat, era un meci de Cupă, mi se pare. Din redacție, am primit clar tema. Și am întrebat despre Moș Niciolaie.

Nu cred că a existat un alt loc în care să mă simt mai bătută în cap așa cum a fost la ProTV. După ce mi-am dat demisia și am revenit la presa scrisă, abia dacă reușeam să mai leg două propoziții logice. Dar dacă mă punea cineva să fac o caterincă sau să găsesc un filmuleț cu noul Messi, câinele care se joacă toată ziua cu mingea de fotbal, rezolvam treaba în câteva secunde.

Fetele și băieții de acolo, de la știrile ProTV, sunt foate mișto. Nu toți, evident. Nu e acolo cel mai bun mediu de pe pământ, iar competiția e mare. Aveam de multe ori senzația că ne-am strâns în același loc reporteri de la toate televiziunile și că trage fiecare tare pentru alt post, alt buletin de știri.
Violeta Colegiu e de departe foarte bună, știe foarte multe lucruri și, fiind de mult timp în domeniu, nu are nicio problemă în a-și face rost de interviuri cu nume importante. Roxana Bratu, deși la început mă speria, e la fel. Totuși, e răutate mare de tot între ele și cele care vin ulterior, de parcă ar urma să le ia locul cineva sau să se ridice la nivelul lor. Se plângea mult prin redacție, se țipa la fel de mult. Plânsul îl făceau fetele noi, evident.

Se uită multă lume la știrile de sport de pe ProTV. Mizeriile prind la public, de asta sunt preferate de șefii de pe acolo. Ei cred că e amuzant să dezinformezi și să încerci, de vreo 10 ori, să ghicești numele viitorului selecționer, de fiecare dată să-l prezinți cu siguranța că el va fi și să dai frâu liber imaginației în a crea un dialog între el și cei de la FRF, care deja vorbiseră câte-n lună și în stele cu el. N-am cum să uit că ei l-au prezentat pe Vicente del Bosque drept viitorul antrenor al României. Era weekend, era o lipsă cruntă de subiecte și niciun viral nu putea fi legat de sport, asta în ciuda eforturilor evidente ale celor de pe acolo.

Pentru că așa trebuie să fie privite știrile de sport ProTV: niște informații neadevărate, cu niște filmulețe mai mult sau mai puțin amuzante, încercări de ghicit un transfer sau o numire, o melodie antrenantă care ia peste picior vreo fază și o fată frumoasă care le prezintă, Corina Caragea. Care apropo, arată la fel de bine și în realitate, la ora 7 dimineața, când tu nu știi ce tricou ai pe tine.

Instinctual, mă uit la ele. Dar poate generația din urmă lasă la o parte obișnuința de a schimba postul și a se uita ca prostul la așa ceva.

4 thoughts on “Despre știrile de sport de la ProTV

  1. Pingback: Dezvăluirile unei foste jurnaliste a trustului PRO. Cum se fac cu ADEVĂRAT știrile sportive de la PRO TV. - Ziuastirilor.com

  2. Pingback: Și ne mai mirăm de ce suntem MINȚIȚI pe FAȚĂ? O fostă jurnalistă de la ProTv RUPE TĂCEREA! Cum se fac ȘTIRILE în România! – Ziarul24

  3. Am avut rabdare cu mine si m-am uitat la stirile sportive la Prostiivi.
    Mizerie,prostie,indolenta.Nu pot intelege de ce acesti angajati sunt de acord sa prezinte unei tari intregi asemenea porcarii.
    Din pacate toate stirile Prostiivi sunt slabe,mergandu-se pe indobitocirea si manipularea celor ce se uita la tv.
    In peisajul TV sunt putine stiri de calitate.Si nu ptr ca se cauta mizeria,ci ptr ca cei ce aj cumparat mediile de propagare a informatiilor nu doresc sa transmita Romanilor ca in tara lor se intampla si lucruri bune iar ceea ce vad in prezent este o mascarada care ascunde fapte si evenimente si mai grave.

    Like

Leave a comment