Am dat de un text idiot pe net și l-am comentat

Eu nu știu de ce mai există pe pământul ăsta oameni plătiți să scrie articole de genul “5 semne că te înșeală”, “10 pași pentru a te vindeca după o despărțire”, “Cum să-l cucerești în 3 pași simpli”. Pe bune acum, citește cineva articolele astea și le aplică în viața reală, cu rezultatele dorite? Dacă ar fi existat un algoritm al relațiilor, aș fi înțeles. Dar știm cu toții că ele sunt complicate și nu te va lămuri niciun text în privința lor.

Astăzi, dând scroll pe Facebook, am descoperit un articol pe care a trebuit să-l citesc, pentru că avea titlul scris greșit, iar asta m-a intrigat din prima. Urma să aflu cum să-mi dau sama dacă mă iubește cu adevărat în 5 pași. Era imperios necesar să aflu ce și cum. Vine toamna, nu-mi mai permit să iau o floare și să o dezmembrez petală cu petală, pentru a afla dacă mă iubește sau nu. E sezonul articolelor, e de citit, nu mai poți fenta dragostea cu o floare.
Articolul îl puteți găsi aici, vă dați sama de asta.

Bun, deschid link-ul. Citesc, zâmbesc, citesc, zâmbesc. Și nu pentru că mă iubește cu adevărat, ci pentru că e penibil ce a fost scris. Stau și mă întreb cum poate cineva să ia bani pe așa ceva. Să o luăm pas cu pas.

  • Nimeni nu-ţi poate garanta iubirea unei alte persoane, dar există totuşi câteva semne care îţi indică ce este în capul persoanei iubite. Dacă vrei să ştii dacă persoană pe care tu o iubeşte te iubeşte şi ea înapoi atunci trebuie să acorzi atenţie asupra cum se comportă persoana respectivă, ceea ce spune şi cum se poartă atunci când sunteţi împreună”.

Ce, mă? Astăzi cică e ziua limbii române, dar mă îndoiesc crunt de faptul că cei de acolo ar fi făcut vreodată cunoștință cu ea, de la cel care scrie și până la cel care și-a dat acordul pentru articol. Las la o parte faptul că omul n-a auzit de virgule. Poate crede că semnele de punctuație de pe tastatură sunt așa, de decor. Folosește diacritice, poate nu a știut cum să le dezactiveze când s-a apucat de creat o așa operă literară. Are scuze, așadar.
Să nu fim răi și să citim în continuare, pentru că mi se specifică destul de clar faptul că există câteva semne care îmi vor dezvălui dacă mă iubește sau nu.

  • Deşi iubirea poate însemna ceva diferit pentru fiecare, sunt destule semnale care îţi indică dacă o persoană chiar te iubeşte cu adevărat, simte o pasiune trecătoare pentru ţine său are doar un moment de atracţie faţă de tine”.

Crește suspansul. Abia așept să citesc mai departe. Ce dacă s-a încurcat în diacritice? Ești pe grabă când urmează să dezvălui semnele. Cele 5. The semne. Pasiune trecătoare nu e cam același lucru cu moment de atracție? Adică exprimări nereușite? Să trecem la acțiune.

  • Observă cum se poartă persoana respectivă

Wow! M-au impresionat încă de la primul sfat. Așadar, trebuie să fiu atentă la comportamentul lui când e cu mine: Dacă persoana se simte ok chiar dacă nu arată perfect sau îşi înfige mâncare în dinţi de faţă cu tine, înseamnă că se simte suficient de incat să-ţi arate orice latură a personalităţii ei/lui”. Se simte suficient de ce? De penibil? Cum să ies cu unul în oraș, să mâncăm, iar el să-și înfigă mâncarea în dinți de fața cu mine, iar eu să îmi spun că el se încadrează în primul pas dintr-o măreție de articol? Cum?

  • Evaluează dacă persoana iubită se simte fericit/a în preajma ta

Practic, dacă are o zi execrabilă și vrea să fie singur, să urle într-o pernă sau să bea o bere cu băieții și nu se luminează la față atunci când mă vede, am pus-o grav de tot. Nu mă iubește. Prezența mea ar trebui să-l bucure, măcar un pic. Și ce dacă a primit o veste proastă sau urmează să fie dat afară de la serviciu? Iubi trebuie să fie tot un zâmbet, să uite de tot, de toate (mai ales de toate).
Lasă, că vede el evaluare.

  • Urmărește-i ochii în momentul în care te privește

Poftim? Să-i urmăresc? Are strabism iubitul meu, de trebuie să mă uit după ei? Pleacă? A, trebuia să citesc mai departe, nu să mă cramponez în titlu. Spun ei la ce se referă. Și are legătură cu mâncare și cu faptul că îi este foame: Te priveşte într-un mod jucăuş şi adorabil pe care ţi-e greu să–l descrii în cuvinte? Îţi vei da seama despre ce vorbesc atunci când vei observa privirea asta. Nu vei avea parte de privirea asta tot timpul; poate o vei observa dimineaţa, la micul dejun sau într-un moment oarecare la cină”.
Înțeleg, da. Am ars mâncarea sau nu m-am sinchisit să fac deloc. Moment în care nu am de ales: trebuie să mă uit în ochii lui și să îi spun că nu știu să fac de mâncare și am face bine să comandăm o pizza sau o să încep să mă transform într-o scorpie dacă nu mănânc în curând. Totul, urmărindu-i ochii.

  • Vezi dacă persoana respectivă este mai zvăpăiată în persoana ta

Știu, și eu m-am mirat că există în vocabularul celui care a scris chestia asta un cuvânt așa cum e zvăpăiat. Trecem peste șoc? Haideți. Mergem către explicația pasului 4, ne apropiem de linia de sosire cu teamă în suflet: Dacă tocmai ai spus ceva care nu este foarte amuzant iar partenerul tău este prea amuzat e posibil să fie nebun după tine”. Nu înseamnă că nu am simțul umorului și el încearcă doar să fie băiat cu mult bun-simț? Nu? Nu! E nebun după mine fraierul. Sau e redus mintal. Una dintre cele două.

  • Întreabă-te dacă partenerul tău este supărat atunci când ești și tu

Gata. Ultimul. Cel mai idiot, dacă se putea una ca asta. V-ați dat sama dacă vă iubește cu adevărat? Pentru că nu există dovadă mai mare decât dacă se supără și el când țipă șeful la tine sau urmează să fii în perioada aia lunii și te enervezi până și pe lumina de afara, că e prea puternică. Și știți de ce e asta dovada supremă de iubire? Nu știți, că nu ați citit până la capăt: “Dacă te iubeşte cu adevărat atunci îţi va prelua energia negativă şi va fi supărat/a pentru că îşi doreşte să te simţi cât mai rapid bine”.

Wow. Internetul a împlinit 25 de ani acum, de curând. După ce am citit așa ceva, îmi doresc să nu fi avut toți frustrații acces la el. Vă dați sama ce lume mai bună ar fi fost asta?

1

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s